11

Cravata 10

lei 75.00

CRAVATA de tip Slim, culoare violet cu dungi oblice, croită manual din mătase naturală.

Există cateva zeci de modalități de a lega o cravată și foarte multe dimensiuni si forme pentru acestea. Vă invităm să ne contactați dacă nu găsiți în magazin modelul dorit, ori dacă vă doriți personalizări prin brodarea inițialelor.

Suntem producători cu experiență și creatori de modele care răspund perfect dorințelor variate și dificil de îndeplinit în magazinele tipice.

Opțional, puteți alege un alt material de mai jos, pentru a purta o cravată asortată în simetrie impecabilă cu cămasa și batistă de buzunar.

Doresti alt material pentru cravata? Alege materialul dorit din lista de aici si copiaza codul in campul de mai sus
Te rugam sa introduci textul
QTY:
- +

Product Description

În antichitate, bărbatii egipteni isi legau în jurul gâtului bucăti dreptunghiulare de postav. Acest accesoriu era obligatoriu în completarea ținutei oricărui egiptean, pentru a-i sublinia statutul social. Mai târziu, cravate era o fâșie de panză pe care husarii croati din regimentul Royal-Croate de sub Ludovic al XIV-lea, o purtau în jurul gatului. De atunci au avut loc multe transformări si astazi cravata a devenit un accesoriu al cămăsilor din garderoba masculină standard, dar se intamplă ca și femeile să o poarte.

Cravatele, care pot avea o singură culoare, mai multe sau pe ele pot figura diferite motive grafice sunt croite dintr-o fâșie de tesătură (stofă, mătase, lâna, bumbac etc.) trecută în jurul gatului, sub gulerul unei cămăsi și care se innoadă în fată.

Un personaj care ne inspira cel mai mult este Contele d’Orsay, născut în Franța si emigrat în Marea Britanie. Spre deosebire de Brummel (cel mai important dandy, sec. XVIII), d’Orsay a preferat formele mai fluide și a schimbat albul clasic din in, cu cravate din mătase și satin colorate în negru, bleumarin, verde de mare sau galbene. El a fost, de asemenea, cel care a popularizat cravata neagră, purtată cu o haină neagră și o cămasă albă, fiind astfel considerat unul dintre strămosii fracului black tie de astăzi.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Cravata 10”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.